Brambory pečené s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené s kysaným zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29457 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
2 špetka | Kmín drcený |
20 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 455,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zelí slijeme a překrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na tenčí plátky. Zapékací misku vymažeme olejem. |
2 | Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně posypeme kmínem a solí a zakápneme olejem. Na brambory dáme zelí, poté cibuli s česnekem a směs přikryjeme zbylými plátky brambor, které posypeme kmínem, solí a zakápneme olejem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud brambory nezezlátnou. |