Telecí nářez - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí nářez
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29462 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
1 dl | Olej rostlinný |
10 g | Sůl |
1000 g | Telecí kýta |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 954,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí nářez postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme telecí maso a orestujeme ze všech stran. Zalijeme 2 litry vody, přidáme celer, mrkev, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso necháme vychladnout ve vývaru, studené vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na slabé plátky. |
Poznámka
Servírujeme s pečivem a dipem podle chuti, příp. s kyselou okurkou.