Baltická sardinková pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baltická sardinková pěna
Baltická sardinková pěna
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29464 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
120 g | Máslo bylinkové |
200 g | Sardinky v oleji |
3 polévková lžíce | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 20,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Sardinky v oleji, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baltická sardinková pěna postup přípravy receptu:
1 | Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme do pěny |
2 | Rozdělíme do misek, ozdobíme plátky citronu a dáme vychladit. |
Poznámka
Podáváme s opečeným toustem. Pěnu lze vytvořit též z garnátů. Místo sardinek použijeme očištěné a oloupané garnáty a dále postupujeme dle předpisu.