Recept

Husí polévka se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29466
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Husí bujon [29083]
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Husí polévka se švestkami
50 g Hrozinky
400 g Husí stehna
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Přesnídávka dětská
1,5 polévková lžíce Sůl
200 g Švestky sušené
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,100 kcal
Kilojoule 4 603kJ
20% Sacharidy 70 g
171% Tuky 128 g
65% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 19 g

Husí polévka se švestkami postup přípravy receptu:

1

Omytá husí stehna vykostíme a dáme je vařit do 1 litru husího bujonu. Vaříme minimálně 15 minut.

2

Mezitím omyjeme a namočíme do bílého vína na 5 minut sušené švestky a hrozinky. Pak je vyjmeme, necháme odkapat, švestky pokrájíme na menší kousky a s hrozinkami je dáme do polévky.

3

Uvařené maso pokrájíme na proužky a vložíme zpět do vývaru.

4

Omytou petrželovou nať, čerstvou majoránku a tymián svážeme a vložíme spolu se švestkami do vývaru.

5

Přimícháme 3 lžíce dětské jablečné výživy a podle chuti polévku dosolíme. V pánvi nasucho opražíme dozlatova plátky mandlí.

6

Každou porci posypeme mandlemi a podáváme.

7

Husí bujon [29083]:

8

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

9

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

10

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

11

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

12

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept