Recept

Kuřecí paštika s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29469
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 g Česnek
375 g Kuřecí prsa
60 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
175 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
1% Sacharidy 3 g
34% Tuky 26 g
39% Sodík 787 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kuřecí paštika s olivami postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nahrubo umeleme a nasekáme česnek.

2

Maso s česnekem smícháme, přidáme sůl, pepř, vejce, bílé víno a strouhanku. Vše smícháme. Pak vyložíme zapékací misku slaninou a naplníme kuřecí směsí a přikryjeme fólií.

3

Misku postavíme do pekáče s horkou vodou a 1 hodinu pečeme v troubě při 180 stupních Celsia. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí paštiku zatížíme a necháme chladit v lednici několik hodin.

4

Servírujeme nakrájené na plátky, zdobíme sekanými zelenými olivami.

Poznámka

Kuřecí paštika má nízký obsah tuku, a proto ji nelze dlouho skladovat. Paštiky s vysokým obsahem tuku vydrží déle, protože tuk konzervuje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept