Okurky zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky zapečené se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 29474 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 ml | Bešamel |
120 g | Chléb pšeničný (bílý) |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Okurky |
50 ml | Omáčka rajčatová |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 151,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chléb pšeničný (bílý), Okurky, Omáčka rajčatová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, sýr nastrouháme. Rajčatovou omáčku smícháme s bešamelem. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj okurky, zalijeme rajčatovou omáčkou s bešamelem a hustě zasypeme sýrem. Ještě pokapeme máslem a dáme do trouby. Pečeme zvolna 15 minut. |
3 | Podáváme s bílým pečivem. |