Recept

Silný husí vývar s majoránkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29476
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Husí bujon [29083]
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Silný husí vývar s majoránkou
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Hřebíček
200 g Husí stehna
0,5 polévková lžíce Majoránka
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel - nať
150 g Pórek
1,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 578kJ
12% Sacharidy 43 g
267% Tuky 201 g
45% Sodík 905 mg
26% Bílkoviny 15 g

Silný husí vývar s majoránkou postup přípravy receptu:

1

Do 1 litru husího vývaru vložíme očištěné a omyté husí stehno, očištěnou, omytou a na kusy pokrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel, pórek), hřebíček, nové koření, celý pepř a bobkový list. Vše vaříme 1 hodinu pod pokličkou při mírné teplotě tak, aby polévka jen probublávala.

2

Čerstvou majoránku omyjeme a otrháme lístky.

3

Uvařenou polévku přecedíme, osolíme podle chuti, přimícháme 1 dl Portského červeného vína a podáváme s lístky majoránky.

4

Husí bujon [29083]:

5

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

6

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

7

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

8

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

9

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept