Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29477

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí fazolová polévka
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
200 g Fazole červené sterilované
200 g Husí prsa uzená
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 polévková lžíce Saturejka
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
2 polévková lžíce Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 618kJ
12% Sacharidy 42 g
269% Tuky 202 g
60% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Husí fazolová polévka postup přípravy receptu:

1

Do 1 litru husího vývaru vložíme omytá uzená husí prsa. Přidáme očištěnou, omytou a pokrájenou mrkev, očištěnou cibuli, nové koření, celý pepř a bobkový list. Polévku vaříme 1 hodinu, pak ji přecedíme a znovu dáme vařit. Maso nakrájíme na kousky a dáme zpět do polévky asi 5 minut před podáváním.

2

Červené fazole (z konzervy) scedíme. Saturejku omyjeme a pokrájíme nadrobno a v pánvi na česnekovém másle ji krátce s fazolemi podusíme a přidáme do polévky.

3

Dochutíme solí, přimícháme 1 dl červeného vína a servírujeme.

4

Husí bujon [29083]:

5

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

6

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

7

V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

8

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

9

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept