Husí fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí fazolová polévka
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29477 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Husí bujon [29083] | |
---|---|
200 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
800 g | Husí drůbky |
3 ks | Jalovec |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
Husí fazolová polévka | |
1 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Česnekové máslo |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole červené sterilované |
200 g | Husí prsa uzená |
150 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 polévková lžíce | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 849,5mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 299,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Bobkový list, Cibule, Fazole červené sterilované, Nové koření celé, Pepř černý celý, Saturejka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Husí drůbky, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Česnekové máslo, Husí prsa uzená, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do 1 litru husího vývaru vložíme omytá uzená husí prsa. Přidáme očištěnou, omytou a pokrájenou mrkev, očištěnou cibuli, nové koření, celý pepř a bobkový list. Polévku vaříme 1 hodinu, pak ji přecedíme a znovu dáme vařit. Maso nakrájíme na kousky a dáme zpět do polévky asi 5 minut před podáváním. |
2 | Červené fazole (z konzervy) scedíme. Saturejku omyjeme a pokrájíme nadrobno a v pánvi na česnekovém másle ji krátce s fazolemi podusíme a přidáme do polévky. |
3 | Dochutíme solí, přimícháme 1 dl červeného vína a servírujeme. |
4 | Husí bujon [29083]: |
5 | Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme. |
6 | Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme. |
7 | V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala. |
8 | Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením. |
9 | Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ. |