Čínská nudlová polévka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská nudlová polévka s krevetami
Čínská nudlová polévka s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 29479 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Filé rybí |
60 g | Hřebenatka |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
50 g | Krevety tygří |
145 g | Nudle čínské vaječné |
1,5 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
6 ks | Shiitake houby |
420 ml | Voda pitná |
6 kostka | Vývar drůbeží |
3 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Koriandr čerstvý, Olej kukuřičný, Olej sezamový, Shiitake houby, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Krevety tygří, Nudle čínské vaječné, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská nudlová polévka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájenou rybu, krevety a hřebenatky. Zakryjeme a na mírném ohni 10 min povaříme. Poté vložíme nakrájené houby, na tenké plátky nasekané zelí a ještě několik minut vaříme. |
2 | Mezitím smícháme kukuřičný olej a vodu a hladkou směs vmícháme do 1,5 l vývaru. Necháme zvolna vařit cca 2 min, potom přidáme sezamový olej. |
3 | Nudle vaříme 5–6 min, scedíme a rozdělíme do misek. Přelijeme polévkou, dozdobíme lístky koriandru a podáváme. |