Kuře zapečené s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zapečené s bramborami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29482 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 dl | Citronová šťáva |
40 ml | Hořčice |
5 g | Kmín drcený |
800 g | Kuřecí stehna |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 120,7mg |
Draslík | 988,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Kmín drcený, Kuřecí stehna, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zapečené s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Porce kuřecích horních stehen potřeme hořčicí, osolíme, okmínujeme drceným kmínem, vložíme do zapékacího sáčku a zalijeme citronovou šťávou. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opaprikujeme a rozdělíme ke kuřeti do zapékacích sáčků. Zalijeme rozpuštěným máslem, sáčky zavážeme a na plechu pečeme hodinu a půl ve středně vyhřáté troubě. Několikrát sáčky otočíme, aby se kuře opékalo stejnoměrně na všech stranách. |