Kořeněné fazolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné fazolky
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29497 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 449,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné fazolky postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolky očistíme, překrojíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě. |
2 | V hlubším rendlíku na oleji smažíme plátky česneku a koření. Poté přidáme sojovou omáčku a vmícháme okapané fazolky. |
Poznámka
Jako přílohu volíme šťouchané brambory, případně brambory vařené.