Jednoduchý recept

Rakouský kávový dort

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29503
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

100 g Čokoláda na vaření
80 g Cukr krupice
4 kávová lžička Káva instantní
2 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
45 g Mandle mleté
30 g Mouka pšeničná hladká
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 006kJ
5% Sacharidy 18 g
22% Tuky 16 g
2% Sodík 34 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rakouský kávový dort postup přípravy receptu:

1

Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr, třeme, dokud nebude hustý krém. Přimícháme kávu, mandle a vanilku.

2

Do mísy dáme bílky a šleháme, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky. Do žloutkového krému vmícháme mouku a vmícháme do bílků. Vymažeme si formu a vyložíme pečícím papírem, dáme do ni těsto. Pečeme 25 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme.

3

Připravíme si kávový krém. Přimícháme do šlehačky cukr, vychlazenou rozpuštěnou kávu a likér. Rozřízneme podélně vychladlý korpus a obě poloviny spojíme k sobě malým množstvím krému. Zbylým krémem potřeme strany a vrchní část dortu. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dort podáváme vychlazený a rozkrojený na dílky.

Poznámka

Vejce odděleně - bílky a žloutky. Čokoládu nastrouháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept