Recept

Husí polévka se sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29506
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Husí bujon [29083]
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Husí polévka se sušeným ovocem
4 ks Cibule
100 g Hrozinky
400 g Husí prsa
3 polévková lžíce Máslo bylinkové
100 g Meruňky sušené
1 kávová lžička Pepř citronový
200 g Pórek
1,5 kávová lžička Sůl
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,185 kcal
Kilojoule 4 957kJ
26% Sacharidy 94 g
176% Tuky 132 g
46% Sodík 916 mg
36% Bílkoviny 20 g

Husí polévka se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Omytá husí prsa pokrájíme na nudličky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. Očištěný a omytý pórek pokrájíme na tenká kolečka.

2

Sušené ovoce: meruňky, švestky, hrozinky namočíme do vody. Po 15 minutách je promyjeme a necháme odkapat.

3

V pánvi nasucho opražíme dozlatova plátky mandlí.

4

V hrnci rozpustíme bylinkové máslo, podusíme cibuli s pórkem, pak k ní přidáme pokrájené maso a vše dusíme 5 minut.

5

Přilijeme 1 litr husího bujonu, dáme do něj sušené ovoce a pomalu vaříme 8 minut, polévku dochutíme solí a citronovým pepřem.

6

Každou porci polévky posypeme mandlemi a podáváme.

7

Husí bujon [29083]:

8

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

9

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

10

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

11

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

12

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept