Jednoduchý recept

Venkovská dýňová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29510

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Dýně
2 kávová lžička Kari koření
1 hrst Petržel - nať
200 ml Pomerančová šťáva
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 115 mg
5% Bílkoviny 3 g

Venkovská dýňová polévka postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Společně s nasekanou cibulí vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou. Zakryté necháme vařit cca 15 min. Poté scedíme, vývar odložíme a dýni s cibulí rozmixujeme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou, smetanou a ochutíme kari.

2

Opět promixujeme, necháme vychladit a podáváme studené. Dozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Polévku lze ohřát a podávat i teplou, již ale znova nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept