Jednoduchý recept

Hřiby á la bordelaise

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29512

Ingredience

1000 g Hříbky čerstvé
80 g Máslo čerstvé
12 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
4 špetka Sůl
100 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 604kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 167 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hřiby á la bordelaise postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

2

Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou.

3

Občas promícháme.

4

Dušené houby necháme dobře okapat.

5

Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno.

6

Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby.

7

Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut.

8

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept