Indický fazolový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický fazolový salát
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29513 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
600 g | Fazole |
10 g | Koriandr čerstvý |
12 g | Kurkuma |
100 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř cayenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
6 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 300,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický fazolový salát postup přípravy receptu:
1 | Fazole zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vaříme do změknutí cca 30 minut. Poté slijeme. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky pokrájená rajčata, kurkumu, zázvor a cayenský pepř. |
3 | Přilijeme 2 l vody, přisypeme fazole, tymián, bobkový list a petržel. Vše osolíme a opepříme. Zakryté vaříme na mírném plameni 120 minut. |
4 | Na závěr přimícháme sekaný koriandr a ihned podáváme. |