Hříbkové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbkové karbanátky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29515 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2000 ml | Olej stolní |
12 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
12 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
100 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 181,8mg |
Draslík | 833,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 129,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí maso mleté, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbkové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Klobouky hříbků odkrojíme, dužinu lehce vydlabeme. |
2 | Třně a vydlabanou dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na 25 g rozpáleného másla. |
3 | Rozpálíme zbytek másla a osmažíme na něm maso, přidáme smažené houby, nasekanou petržel, smetanu a strouhaný parmezán. |
4 | Smažíme 15 minut. |
5 | Klobouky hub naplníme připravenou směsí, překlopíme dalším kloboukem. Poté obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. |
6 | Hřibové koule necháme chvíli odpočinout v chladu. |
7 | Olej rozpálíme a koule v něm osmažíme. |
8 | Ihned podáváme. |