Nimské žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nimské žampiony
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29516 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
12 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tresčí pomazánka |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 107,8mg |
Draslík | 656,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Tresčí pomazánka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nimské žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na přípravu pokrmu potřebujeme ze žampionů pouze kloboučky, ty omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme 12 g másla, pokapeme octem a osolíme. Zakryté pokličkou vaříme 25 minut. |
2 | V dalším hrnci rozpustíme zbytek másla, vmícháme 20 g hladké mouky a dobře mícháme. Přilijeme mléko a uvedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté osolíme a opepříme. |
3 | Omáčku i houby necháme zcela vystydnout. |
4 | Tresčí pomazánku smícháme se smetanou a naplníme jí klobouky hub, které následně naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. |
5 | Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a bílek vyšlehaný do pevného sněhu. |
6 | Houby přelijeme omáčkou a dáme péct při 180 °C na 20 minut. Po 20 minutách zvýšíme teplotu na 250 °C a pečeme ještě 5 minut. |