Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29516
Kategorie: Zelenina

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
12 ml Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
250 g Tresčí pomazánka
1 ks Vejce slepičí
800 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 939kJ
3% Sacharidy 12 g
55% Tuky 41 g
4% Sodík 89 mg
29% Bílkoviny 16 g

Nimské žampiony postup přípravy receptu:

1

Na přípravu pokrmu potřebujeme ze žampionů pouze kloboučky, ty omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme 12 g másla, pokapeme octem a osolíme. Zakryté pokličkou vaříme 25 minut.

2

V dalším hrnci rozpustíme zbytek másla, vmícháme 20 g hladké mouky a dobře mícháme. Přilijeme mléko a uvedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté osolíme a opepříme.

3

Omáčku i houby necháme zcela vystydnout.

4

Tresčí pomazánku smícháme se smetanou a naplníme jí klobouky hub, které následně naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.

5

Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a bílek vyšlehaný do pevného sněhu.

6

Houby přelijeme omáčkou a dáme péct při 180 °C na 20 minut. Po 20 minutách zvýšíme teplotu na 250 °C a pečeme ještě 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept