Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29517
Kategorie: Zelenina

Ingredience

75 g Arašídy
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
2 g Hřebíček
12 g Kari koření
100 g Máslo čerstvé
36 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1000 ml Vývar drůbeží
1000 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 314kJ
10% Sacharidy 37 g
56% Tuky 42 g
47% Sodík 944 mg
26% Bílkoviny 15 g

Zelí s kari a arašídy postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme. Do cibule napícháme hřebíček. Obojí dáme do vroucí vody, přidáme bobkový list.

2

Zelí zbavíme košťálu a pokrájíme na proužky. Ty dáme do vroucí vody s cibulí. Vaříme 10 minut, poté vodu slijeme a necháme okapat.

3

Uvařený česnek nadrtíme a vmícháme do zelí, cibuli používat nebudeme.

4

Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme ji vařeným zelím. Zbytek másla necháme rozehřát, přidáme mouku. Osolíme a opepříme. Jakmile začne jíška tmavnout, zalijeme smetanou a vývarem. Vaříme do zhoustnutí. Poté vmícháme kari.

5

Hotovou omáčkou přelijeme zelí, posypeme arašídy a strouhankou, necháme zapéct při teplotě 220 °C cca 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept