Zapékané brambory na irský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory na irský způsob
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29518 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
250 g | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
12 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 624,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory na irský způsob postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky. |
2 | Mléko dáme zahřát, poté přisypeme nastrouhaný sýr a ohříváme do úplného rozpuštění sýra v mléce. Poté odstavíme z plotny a přidáme worcester. |
3 | Mouku smícháme se solí a špetkou pepře. |
4 | Zapékací mísu vytřeme máslem, dno vyložíme plátky brambor, poté posypeme moukou a poklademe plátky másla. |
5 | Přidáme další vrstvu brambor, kterou posypeme pokrájenou cibulí. |
6 | Opět dáme vrstvu brambor, mouku, kousky másla a zbytek cibule. |
7 | Zakončíme vrstvou brambor, které zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme strouhankou a dáme péct při 180 °C na 60 minut. |