Jednoduchý recept

Zapékané brambory na irský způsob

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29518
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
250 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
3 špetka Sůl
150 g Sýr Čedar
12 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
8% Sacharidy 29 g
37% Tuky 28 g
20% Sodík 404 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zapékané brambory na irský způsob postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky.

2

Mléko dáme zahřát, poté přisypeme nastrouhaný sýr a ohříváme do úplného rozpuštění sýra v mléce. Poté odstavíme z plotny a přidáme worcester.

3

Mouku smícháme se solí a špetkou pepře.

4

Zapékací mísu vytřeme máslem, dno vyložíme plátky brambor, poté posypeme moukou a poklademe plátky másla.

5

Přidáme další vrstvu brambor, kterou posypeme pokrájenou cibulí.

6

Opět dáme vrstvu brambor, mouku, kousky másla a zbytek cibule.

7

Zakončíme vrstvou brambor, které zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme strouhankou a dáme péct při 180 °C na 60 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept