Chléb nicoise s peperonatou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb nicoise s peperonatou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2952 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
6 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 110,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 57,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapary sterilované, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb nicoise s peperonatou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nakrájíme a tenké plátky, opečeme na oleji, přidáme kapii pokrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a mícháme, až kapie změknou. |
2 | 6 krajíců chleba nasucho opečeme dozlatova, poprášíme pálivou paprikou, přidáme podušenou směs, poklademe tuňákem, plátky uvařených vajec a kapary. |
3 | Dle chuti opepříme. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.