Listové těsto se smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listové těsto se smrži
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29520 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
600 g | Smrže čerstvé |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 230,6mg |
Draslík | 30,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listové těsto se smrži postup přípravy receptu:
1 | Těsto vyválíme na plát o síle 6 mm, vykrajujeme čtverce o velikosti 8x8 cm. |
2 | Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 10 minut při 170°C. |
3 | Houby omyjeme, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle po dobu pěti minut. |
4 | Osmažené houby vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě okapat. |
5 | Zbylou šťávu ze smržů necháme povařit a poté vmícháme smetanu. |
6 | Vaříme pět minut, pak přidáme houby. |
7 | Uvedeme k varu, osolíme a opepříme, pánev odstavíme z plotny. |
8 | Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a sekanou petržel. |
9 | Upečené čtverce těsta nakrojíme cca 1 cm od kraje lehce nožem, vyjmeme střed a vnitřek lehce vydlabeme. |
10 | Naplníme houbami s omáčkou a ihned podáváme. |