Recept

Listové těsto se smrži

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29520
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Listové těsto
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
600 g Smrže čerstvé
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 102kJ
10% Sacharidy 37 g
48% Tuky 36 g
8% Sodík 156 mg
22% Bílkoviny 12 g

Listové těsto se smrži postup přípravy receptu:

1

Těsto vyválíme na plát o síle 6 mm, vykrajujeme čtverce o velikosti 8x8 cm.

2

Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 10 minut při 170°C.

3

Houby omyjeme, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle po dobu pěti minut.

4

Osmažené houby vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě okapat.

5

Zbylou šťávu ze smržů necháme povařit a poté vmícháme smetanu.

6

Vaříme pět minut, pak přidáme houby.

7

Uvedeme k varu, osolíme a opepříme, pánev odstavíme z plotny.

8

Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a sekanou petržel.

9

Upečené čtverce těsta nakrojíme cca 1 cm od kraje lehce nožem, vyjmeme střed a vnitřek lehce vydlabeme.

10

Naplníme houbami s omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept