Recept

Cibule se špenátovou nádivkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29521

Ingredience

12 ks Bobkový list
4 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 427kJ
5% Sacharidy 17 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 244 mg
24% Bílkoviny 13 g

Cibule se špenátovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy omyjeme a necháme 4 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté vyjmeme z vody a necháme dlouze okapat.

2

Cibule oloupeme a skrojíme ve 2/3 výšky. Vydlabeme dužinu.

3

Skrojky i dužinu si necháme na další zpracování stranou.

4

Vydlabané cibule podusíme na polovině rozpáleného másla, přiklopené pokličkou. Občas otočíme. Zbytky cibule pokrájíme na drobné kousky a osmažíme na druhé polovině másla.

5

Špenát smícháme s osmaženou cibulí, smetanou, rozšlehanými vejci, strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme.

6

Cibule naplníme vzniklou nádivkou. Bobkové listy necháme spařit ve vroucí vodě. Poté na každou z plněných cibulí přivážeme nití tři kousky bobkového listu.

7

Cibule vyskládáme do zapékací nádoby a necháme zapéct 20 minut při 225 °C.

8

Před podáváním odstraníme nitě a bobkové listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept