Cibule se špenátovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule se špenátovou nádivkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29521 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 173,2mg |
Draslík | 901,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule se špenátovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy omyjeme a necháme 4 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté vyjmeme z vody a necháme dlouze okapat. |
2 | Cibule oloupeme a skrojíme ve 2/3 výšky. Vydlabeme dužinu. |
3 | Skrojky i dužinu si necháme na další zpracování stranou. |
4 | Vydlabané cibule podusíme na polovině rozpáleného másla, přiklopené pokličkou. Občas otočíme. Zbytky cibule pokrájíme na drobné kousky a osmažíme na druhé polovině másla. |
5 | Špenát smícháme s osmaženou cibulí, smetanou, rozšlehanými vejci, strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme. |
6 | Cibule naplníme vzniklou nádivkou. Bobkové listy necháme spařit ve vroucí vodě. Poté na každou z plněných cibulí přivážeme nití tři kousky bobkového listu. |
7 | Cibule vyskládáme do zapékací nádoby a necháme zapéct 20 minut při 225 °C. |
8 | Před podáváním odstraníme nitě a bobkové listy. |