Zapékaná kaše v zelném listu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná kaše v zelném listu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29522 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
10 g | Kerblík |
70 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
2 špetka | Muškátový oříšek |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr cantal |
2 ks | Vejce slepičí |
125 g | Žampiony čerstvé |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 171,2mg |
Draslík | 969,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kerblík, Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr cantal mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná kaše v zelném listu postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme do měkka ve vroucí, osolené vodě. Poté rozmixujeme na kaši, do které vmícháme mléko, 30 g másla a 1 špetku muškátového oříšku. Osolíme a opepříme. |
2 | Šalotky a žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej se zbytkem másla a šalotku s žampiony na něm osmažíme. |
3 | Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme druhou špetku muškátového oříšku, nakrájenou šunku, 40 g nastrouhaného sýra, nasekaný kerblík a šalotku se žampiony. Dobře promícháme a vmícháme do bramborové kaše. |
4 | Hlávku zelí rozebereme na listy, ty spaříme ve vroucí vodě a necháme dobře okapat. Poté jimi vyložíme zapékací mísu vytřenou máslem. Naplníme kaší a překryjeme přečnívajícími listy. Povrch posypeme strouhaným sýrem. |
5 | Pečeme ve vodní lázni při 200 °C 25 minut. |