Polévka s vůní venkova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s vůní venkova
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29526 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
160 g | Brambory |
120 g | Cibule |
200 g | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 415,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kedlubna, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s vůní venkova postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu omyjeme, oloupeme a očistíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Máslo necháme rozehřát v hrnci a přidáme pokrájenou zeleninu, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut. |
3 | Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. |
4 | Poté zaklopíme pokličkou a vaříme 30 minut. |
5 | Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na proužky. Obojí přisypeme k polévce, přidáme bylinky a vaříme 30 minut. |
6 | Před podáváním opepříme a osolíme dle chuti. |