Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29528
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 ml Koňak Armaňak
2 ks Lanýž
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
30 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán
400 g Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 027kJ
20% Sacharidy 73 g
15% Tuky 11 g
9% Sodík 178 mg
29% Bílkoviny 16 g

Těstoviny s lanýži postup přípravy receptu:

1

Černého lanýže očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Ty dáme do hrnce zalijeme armaňakem, 100 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme přiklopené 5 minut.

2

Těstoviny uvaříme dle návodu.

3

Očistíme bílého lanýže a také pokrájíme na tenké plátky. Při krájení dáme pozor, bílé lanýže jsou mnohem křehčí než černé!

4

Okapané uvařené těstoviny přendáme do mísy, zalijeme omáčkou s černými lanýži, posypeme lanýži bílými, přimícháme máslo a smetanu, strouhaný sýr, osolíme, opepříme, promícháme a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept