Makaróny zapečené se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makaróny zapečené se žampiony
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29531 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
70 g | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špagety, Makarony |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 444,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makaróny zapečené se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme al dente. Vodu slijeme a necháme okapat. |
2 | 40 g másla rozpustíme, přisypeme mouku a necháme chvíli povařit. |
3 | Poté přilijeme mléko, osolíme, opepříme a necháme vařit 12 minut. Omáčku nenecháme projít varem. |
4 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, necháme zpěnit na zbytku rozpáleného másla, poté přisypeme očištěné a pokrájené žampiony. Necháme zezlátnout. |
5 | Zapékací mísu vymažeme máslem, naplníme těstovinami smíchanými s cibulí a žampiony, navrch zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. |
6 | Zapékáme 25 minut při 200 °C. |