Recept

Sladkokyselé telecí maso

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29533

Ingredience

120 g Cibule
50 g Hrozinky
30 ml Med včelí
500 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
5 špetka Pepř černý mletý
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 špetka Sůl
1000 g Telecí kýta
250 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 342kJ
11% Sacharidy 38 g
408% Tuky 306 g
14% Sodík 277 mg
98% Bílkoviny 55 g

Sladkokyselé telecí maso postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka.

2

Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut.

3

Přidáme pokrájenou cibuli a mrkev, přisypeme hrozinky a švestky. Vše podlijeme pivem. Osolíme a hodně opepříme.

4

Přiklopené necháme dusit 90 minut. V případě potřeby doléváme vodu.

5

Ke konci varu přilijeme med a dobře promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept