Sladkokyselé telecí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé telecí maso
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
50 g | Hrozinky |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Med včelí |
500 g | Mrkev kořen |
5 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 špetka | Sůl |
250 g | Švestky |
1000 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Med včelí, Sůl, Švestky, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselé telecí maso postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. |
2 | Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. |
3 | Přidáme pokrájenou cibuli a mrkev, přisypeme hrozinky a švestky. Vše podlijeme pivem. Osolíme a hodně opepříme. |
4 | Přiklopené necháme dusit 90 minut. V případě potřeby doléváme vodu. |
5 | Ke konci varu přilijeme med a dobře promícháme. |