Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29535
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Sůl
150 g Sýr Gruyére
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 817kJ
4% Sacharidy 13 g
43% Tuky 32 g
13% Sodík 265 mg
41% Bílkoviny 23 g

Slané suflé postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu na suflé vymažeme máslem. Sýr nastrouháme.

2

Máslo rozehřejeme, vmícháme mouku a necháme mírně povařit, poté přilijeme mléko. Za stálého míchání necháme vařit 20 minut.

3

Přimícháme strouhaný sýr, vaječné žloutky, muškátový oříšek a špetku soli.

4

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který vmícháme do omáčky. Přelijeme do vymazané zapékací formy a dáme péct při 175 °C na 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept