Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29536
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Husí bujon [29083]
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Husí houbová polévka
2 ks Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
300 g Hříbky čerstvé
3 polévková lžíce Husí sádlo
450 g Játra husí
1 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 850kJ
12% Sacharidy 42 g
160% Tuky 120 g
46% Sodík 923 mg
47% Bílkoviny 26 g

Husí houbová polévka postup přípravy receptu:

1

Houby - nejlépe čerstvé hřiby, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

Husí omytá játra pokrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli s česnekem drobně nakrájíme. Omytou petrželku kudrnku posekáme nadrobno.

3

V hrnci na rozpáleném husím sádle zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem s chilli, promícháme a krátce smažíme (asi 5 minut).

4

Přilijeme 1 litr husího bujonu a polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme dalších 6 - 8 minut.

5

Polévku dochutíme solí, přimícháme petrželku a podáváme.

6

Husí bujon [29083]:

7

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

8

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

9

V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

10

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

11

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept