Lišky se sýrem beaufort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky se sýrem beaufort
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29538 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Lišky čerstvé |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
20 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr beaufort |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 41,8mg |
Vláknina | 354,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr beaufort mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky se sýrem beaufort postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a rozkrájíme na poloviny. |
2 | Slaninu pokrájíme na menší kousky. |
3 | Olej rozpálíme a přidáme lišky, přiklopené dusíme 20 minut. Poté přidáme slaninu. |
4 | Osolíme, opepříme a odklopené dusíme do odpaření veškeré vody. |
5 | Poté posypeme nasekanou petrželí, česnekem a nastrouhaným sýrem. |
6 | Dusíme ještě 1 minutu a poté ihned podáváme. |