Tvarohovo-šunkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohovo-šunkové řezy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29539 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
500 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 74,1mg |
Vláknina | 807,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohovo-šunkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupky, zbavíme semínek a získanou dužinu pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Bylinky nasekáme a smícháme s tvarohem a rajčaty. Osolíme a opepříme. |
3 | Plátky šunky rozprostřeme na dno mísy, pokryjeme vrstvou tvarohu a dáme další vrstvu šunky. Postup opakujeme do spotřebování všech surovin, zakončíme vrstvou šunky. |
4 | Necháme 60 minut chladit, poté nakrájíme na jednotlivé řezy a ihned podáváme. |