Salát s ančovičkovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s ančovičkovým dipem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2954 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Ančovička - filety |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
85 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 544,8mg |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 271,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s ančovičkovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme dohladka filety z ančovičky, hořčici, citrónovou šťávu a olej. |
2 | Směs by měla být hustá asi jako majonéza, přidáme nasekanou petrželku a opepříme. |
3 | Podáváme s různými druhy hlávkových salátů. |