Jahodový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový nákyp
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29541 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
500 g | Jahody zahradní |
30 g | Máslo čerstvé |
350 g | Plundrové těsto |
400 ml | Žloutkový krém |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 191,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žloutkový krém mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Plundrové těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím máslem vymazanou formu. |
2 | Povrch propícháme vidličkou a necháme péct 20 minut při 180°C. |
3 | Upečené těsto po vychladnutí naplníme žloutkovým krémem. Povrch poklademe jahodami. |
4 | Nákyp krátce zapečeme pod grilem v troubě. |