Jednoduchý recept

Fondue na savojský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29543
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Chléb konzumní
30 ml Griotka
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Solamyl - bramborový škrob
200 g Sýr Comté
200 g Sýr Ementál (Primátor)
200 g Sýr Gruyére
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 654kJ
12% Sacharidy 42 g
65% Tuky 49 g
9% Sodík 172 mg
87% Bílkoviny 49 g

Fondue na savojský způsob postup přípravy receptu:

1

Sýry pokrájíme na malé kousky a smícháme.

2

Boky nádoby na fondue potřeme česnekem, přilijeme víno a přisypeme polovinu sýru.

3

Za stálého míchání necháme rozpouštět.

4

Do rozpuštěné směsi přidáme druhou část sýru a škrob, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

5

Chléb nakrájíme na jednotlivá sousta.

6

Těsně před podáváním zamícháme do směsi třešňovici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept