Jednoduchý recept

Zapékané čekanky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29544

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
300 ml Omáčka bešamelová
50 g Sýr Gruyére
1 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Čekanka
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 031kJ
14% Sacharidy 49 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 48 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zapékané čekanky postup přípravy receptu:

1

Čekanky omyjeme a odkrojíme kořeny. Necháme 10 minut povařit ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Povařené čekanky necháme velice dobře okapat.

2

Bešamelovou omáčku ohřejeme a vmícháme do ní žloutek.

3

Okapané čekanky srolujeme do plátku šunky, naskládáme do zapékací nádoby a přelijeme omáčkou.

4

Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C 12 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept