Zapékané čekanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané čekanky
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29544 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Čekanka |
20 ml | Citronová šťáva |
300 ml | Omáčka bešamelová |
200 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Gruyére |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 235,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citronová šťáva, Sýr Gruyére, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka bešamelová, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané čekanky postup přípravy receptu:
1 | Čekanky omyjeme a odkrojíme kořeny. Necháme 10 minut povařit ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Povařené čekanky necháme velice dobře okapat. |
2 | Bešamelovou omáčku ohřejeme a vmícháme do ní žloutek. |
3 | Okapané čekanky srolujeme do plátku šunky, naskládáme do zapékací nádoby a přelijeme omáčkou. |
4 | Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C 12 minut. |