Cibulové gratinée - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové gratinée
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29545 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
1000 g | Cibule |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 653,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Gruyére, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulové gratinée postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Ta dáme restovat dozlatova na rozpálenou pánev, podlijeme vínem a vývarem, necháme 60 minut vařit. |
2 | Polévku osolíme, opepříme, nalijeme do žáruvzdorných misek.Plátky chleba opečeme na rozpáleném oleji a přendáme do misek s polévkou, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct pod grilem 5 minut. |