Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
500 g | Hroznové víno |
4 ks | Křepelka |
150 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 925,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hroznové víno, Křepelka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Pro výrobu následujícího receptu použijeme co největší brambory, které oloupeme a omyjeme. Vršky brambor seřízneme a vydlabeme dužinu. |
2 | Brambory přendáme do zapékací nádoby, potřeme rozpuštěným máslem. |
3 | Křepelky vykucháme, omyjeme a dovnitř každé z nich dáme 3 kuličky hroznového vína. |
4 | Každou křepelku zabalíme do plátku šunky a uložíme je na vydlabané brambory. Přichytíme naostřenými špejlemi, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C 30 minut. |
5 | Pak přidáme do pekáče zbytek vína a pečeme ještě 15 minut. K vypečené šťávě přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme. |
6 | Křepelky podáváme přelité šťávou a s oblohou z pečených hroznů. |