Recept

Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29548
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Brambory
500 g Hroznové víno
4 ks Křepelka
150 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 060kJ
9% Sacharidy 34 g
63% Tuky 48 g
7% Sodík 145 mg
79% Bílkoviny 45 g

Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Pro výrobu následujícího receptu použijeme co největší brambory, které oloupeme a omyjeme. Vršky brambor seřízneme a vydlabeme dužinu.

2

Brambory přendáme do zapékací nádoby, potřeme rozpuštěným máslem.

3

Křepelky vykucháme, omyjeme a dovnitř každé z nich dáme 3 kuličky hroznového vína.

4

Každou křepelku zabalíme do plátku šunky a uložíme je na vydlabané brambory. Přichytíme naostřenými špejlemi, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C 30 minut.

5

Pak přidáme do pekáče zbytek vína a pečeme ještě 15 minut. K vypečené šťávě přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme.

6

Křepelky podáváme přelité šťávou a s oblohou z pečených hroznů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept