Recept

Králík se sušenými švestkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29551
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Anglická slanina
120 g Cibule
800 g Králík
40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
200 g Švestky sušené
150 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 349kJ
10% Sacharidy 37 g
43% Tuky 32 g
50% Sodík 1 g
118% Bílkoviny 66 g

Králík se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Slaninu rozkrájíme na plátky a ponoříme na minutu do vroucí vody. Poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Švestky pokrájíme na menší kousky.

2

Králíka naporcujeme na 8 kusů, osolíme a opepříme. Olej rozpálíme, maso na něm po 10 minut osmahneme ze všech stran.

3

Poté odstavíme, maso vyjmeme, necháme okapat.

4

Zbylý olej vylijeme, do hrnce vrátíme maso, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu i švestky.

5

Přilijeme víno, vaříme 10 minut, následně přidáme vývar a přiklopené vaříme ještě 30 minut.

6

Hotovou omáčku dochutíme dle vlastní potřeby solí či pepřem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept