Jednoduchý recept

Marinované sušené ovoce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29555
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 ks Citrony
125 g Cukr krupice
250 g Fíky sušené
4 g Hřebíček
200 g Hrozinky
200 g Hrušky sušené
40 g Křížaly (sušená jablka)
200 g Meruňky sušené
5 g Skořice mletá
200 ml Víno bílé
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 218kJ
53% Sacharidy 189 g
2% Tuky 2 g
2% Sodík 32 mg
13% Bílkoviny 8 g

Marinované sušené ovoce postup přípravy receptu:

1

Cukr smícháme s 250 ml vody a za postupného ohřívání necháme zcela rozpustit. Poté odstavíme a necháme zcela vychladnout, přidáme skořici a víno. Uvedeme k varu a ihned odstavíme.

2

Sušené ovoce nasypeme do mísy a zalijeme sirupem, přidáme hřebíček a kůru z citrónů. Marinujeme v chladu 4 hodiny.

3

Servírujeme chlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept