Rebarborové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborové pyré
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29558 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr moučkový |
750 g | Reveň (Rebarbora) |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 384,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborové pyré postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru pokrájíme na menší kousky a dáme zalité vodou vařit. |
2 | Přidáme citronovou šťávu, cukr a vanilkový lusk. Přiklopené vaříme 40 minut. |
3 | Poté necháme vystydnout, vyjmeme vanilku, rebarboru rozmixujeme na pyré. |
4 | Podáváme vychlazené. |