Broskve Melba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve Melba
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29560 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
600 g | Broskve |
1700 g | Cukr moučkový |
500 g | Maliny |
1 ks | Vanilkový lusk |
100 ml | Voda pitná |
1000 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 342g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 653,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Maliny, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve Melba postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme vařící vodou a oloupeme slupky. |
2 | 2 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu. |
3 | Poté přidáme oloupané broskve a vaříme 20 minut.Vaříme na mírném plameni. |
4 | Uvařené broskve vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin. |
5 | Maliny omyjeme a rozmixujeme se 100 ml vody a 200 g moučkového cukru na pyré. |
6 | Zmrzlinu servírujeme s jednou broskví, přelitou malinovým pyré. |