Citronové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové čatní
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29561 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
150 g | Citrony |
225 g | Cukr krupice |
20 g | Hořčičné semínko |
1 špetka | Hřebíček mletý |
50 g | Hrozinky |
1 špetka | Muškátový oříšek |
300 ml | Ocet jablečný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 121,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Hřebíček mletý, Hrozinky, Muškátový oříšek, Ocet jablečný, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové čatní postup přípravy receptu:
1 | Citrony omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. |
2 | Přendáme do misky, posypeme solí a necháme macerovat 10 hodin. |
3 | Citronovou směs smícháme s pokrájenou cibulí, přilijeme ocet, přisypeme hořčičné semínko, cukr, hrozinky, přidáme koření. |
4 | Uvedeme k varu a vaříme 50 minut. |
5 | Hotové čatní plníme do vyvařených sklenic, před uzavření necháme vystydnout. |
6 | Toto čatní se výborně hodí ke grilovaným rybám a špízům. |