Špenátový nákyp se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový nákyp se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 29565 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
50 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 234,6mg |
Draslík | 513,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový nákyp se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy posekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky, z bílků vyšleháme sníh. |
2 | V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme špenát, žampiony, podusíme, zalijeme smetanou, bešamelem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Stáhneme z ohně, vmícháme žloutky, strouhaný sýr a do chladnoucí hmoty opatrně přimícháme sníh z bílků. Podle chuti osolíme. |
3 | Formu vymažeme máslem, vložíme do ní těsto, povrch pokapeme máslem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut. |